Glas vervangen Leiden

Glas vervangen kan wenselijk zijn onder verschillende omstandigheden. Wellicht wil je graag nieuwe ramen met betere isolatiewaarden of zit je met een beschadigde ruit vanwege een ongelukje. In Leiden en omgeving kun je bij Glaspunt B.V. terecht voor het vervangen van glas. Neem contact met ons op door te bellen naar 085 - 106 11 26 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier.

Glas vervangen Leiden voor betere isolatie

Je glas vervangen heeft mogelijk een positief effect op je energieverbruik. Wanneer je in een ouder huis woont en zelf nooit nieuwe ramen hebt laten plaatsen is de kans groot dat je ruiten niet optimaal isoleren.

In de meest ongunstige situatie heb je nog ramen van enkel glas. Met enkel glas verlies je veel binnenwarmte tijdens de koudere perioden omdat het nauwelijks isoleert. Maar ook met verouderd dubbel glas zou het kunnen dat je onnodig veel energie verbruikt.

Huidige glas in Leiden vervangen door HR++ isolatieglas

HR++ glas is op dit moment de nieuwe standaard voor de dubbel glas. Deze variant van isolatieglas heeft twee glasplaten met daartussen een brede sponning. De sponning is bij dit type glas gevuld met een isolerend edelgas. In combinatie met een speciale warmtereflecterende coating zorgt dit isolerende gas er voor dat je veel minder binnenwarmte verliest dan met traditioneel dubbel glas of enkel glas.

Glas vervangen Leiden bij glasschade

Bij glasschade is het noodzakelijk om het glas zo snel mogelijk te vervangen. Een beschadigde ruit levert in verschillende opzichten een onveilige situatie op. Vandaar dat het belangrijk is om zo snel mogelijk te handelen. Als je ons belt komen we direct bij je langs om het glas te vervangen of, als dat niet gaat, om een noodvoorziening voor je aan te leggen.

Deur van glas vervangen in Leiden

Glas vervangen Leiden bij lek dubbel glas

Je hebt te maken met lek dubbel glas wanneer de ruimte tussen de glasplaten niet langer luchtdicht is. Indien de stilstaande lucht of het isolerende gas in de sponning zich vermengd met de buitenlucht verliest het glas grotendeels zijn isolerende functie. Er is helaas geen manier om lek dubbel glas te herstellen. De enige oplossing om de helderheid en de isolerende functie van het raam terug te krijgen is de lekgeraakte ruit in zijn geheel te laten vervangen.

Je kunt een lek raam herkennen aan vuil of condens tussen de glasplaten. Tref je dit aan bij een van jouw ramen? Neem dan contact met ons op via 085 - 106 11 26 dan komen we het raam snel voor je vervangen.

Glas vervangen Leiden: hoe gaan we te werk?

Om te laten zien hoe we precies te werk gaan wanneer we een ruit komen vervangen volgt hier een weergave in een aantal stappen:

  1. We startten met een inspectie van de situatie.
  2. Indien de ruit vervangen moet worden zullen we het raam eerst inmeten.
  3. Zodra we de juiste afmetingen hebben kan het glas worden besteld.
  4. Voor we de nieuwe kunnen plaatsen verwijderen we eerst de oude ruit.
  5. Na het verwijderen van het oude raam preparen we het kozijn voor het nieuwe glas.
  6. Als het kozijn in orde is plaatsen we de nieuwe ruit zorgvuldig met stelblokjes en steunblokjes.
  7. Nadat de ruit op zijn plek zit brengen we de glaslatten aan en wordt het geheel afgekit.

Glas vervangen Leiden? Neem contact op

Neem contact met ons op wanneer je in Leiden of omgeving graag glas wilt laten vervangen. Ons glaszettersbedrijf kan je helpen met al je glaszettersklussen. Heb je glasschade of wil je graag isolatieglas laten plaatsen? Bel 085 - 106 11 26 of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier.