Veiligheidsglas: van de specialist in Leiden

Veiligheidsglas is een verzamelnaam voor glassoorten die tot vijf keer sterker kunnen zijn dan gewoon vensterglas. Veiligheidsglas heeft wel dezelfde dikte als gewoon glas. Maar wanneer het breekt ontstaan er geen grote scherven, maar slechts kleine stukjes, zodat te kans op verwondingen klein is. Ook in veiligheidsglas zijn wij de specialist in Leiden en omgeving.

De zekerheid van gehard glas

Gehard glas lijkt op het glas dat in de zij- en achterruiten van auto’s wordt aangetroffen. Het is tot vijf keer sterker dan gewoon glas, doordat het glas tot een temperatuur van wel 700° is verwarmd. Daardoor wordt de zogenaamde inwendige drukspanning veel hoger dan bij ongehard glas. Vanuit veiligheidsoogpunt is dit een groot voordeel. Doordat gehard glas bij breken in kleine stukjes uiteenvalt, kan het geen diepe wonden veroorzaken. Uw glaszetter kan u meer vertellen over dit type glas.

Gelaagd glas: veiligheid eerst

Gelaagd glas is een soort veiligheidsglas, dat vanuit veiligheidsoogpunt soortgelijke voordelen biedt als gehard glas. Doordat er tussen twee glasplaten een doorzichtige laag folie zit van kunststof, valt het glas bij breuk niet aan stukken maar blijft het een geheel. Zo blijft gelaagd glas ook na breuk nog beschermen tegen bijvoorbeeld wind of regen, en is het ook zelfs na beschadiging nog inbraakwerend. Dit type glas wordt daarom veel toegepast in deuren en puien, maar ook in trappen of glazen vloeren.

Draadglas

Een ander soort veiligheidsglas wordt ook wel draadglas genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden is dit glas ingelegd met lange draden, die ervoor zorgen dat ook na breuk de verschillende componenten van het glas bijeen worden gehouden. Er zijn verscheidene soorten draadglas, zoals bruteglas (geribbeld, half doorzichtig glas), Engels draadglas (met kleine bobbeltjes en ondoorzichtig) en spiegeldraadglas (doorzichtig).

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in Leiden en omgeving? Wilt u meer weten over de mogelijkheden en toepassingen van veiligheidsglas of een vrijblijvende offerte? Vul dan ons contactformulier in of bel voor direct contact met een van onze medewerkers 085 - 106 11 26.