Belangrijk om uw beglazing te onderhouden

Glas dient ook onderhouden te worden om vochtproblemen en schimmelvorming te vermijden. Onderhoud zorgt ervoor dat glas langer meegaat en in goede conditie blijft. Veel mensen denken dat het onderhouden van glas een tijdrovende taak is, maar dat is niet het geval.

Om altijd een heldere doorkijk te hebben, is het belangrijk om minstens twee keer per jaar de beglazing grondig schoon te maken. Om ervoor te zorgen dat het dubbelglas zijn kwaliteit behoudt, is het belangrijk om minstens eenmaal per jaar het verf- en kitwerk te controleren en eventueel bij te werken. Om problemen te voorkomen, is het belangrijk om minstens twee keer per jaar de scharnieren van de ramen die open kunnen te checken, reinigen en oliën.

Maak uw ventilatiesysteem perfect werkend

Wanneer u zorgt voor onderhoud aan het dubbelglas in en om uw huis, bevordert u de ventilatie. Als u de ventilatie in uw woning wilt verbeteren, kunt u ventilatieroosters laten plaatsen. Dit draagt bij aan het voorkomen van schimmelvorming en vochtplekken.

Belangrijk: onderhoud uw beglazing regelmatig

Het is belangrijk om de kit en het schilderwerk goed te onderhouden, zodat vocht uw huis niet kan binnendringen. Dit voorkomt ook problemen zoals houtrot en schimmelvorming. Het is van essentieel belang om regelmatig het kit- en schilderwerk te controleren en waar nodig bij te werken.

Als de draaiende onderdelen van het systeem niet correct werken, moet u hier aandacht aan besteden. Controleer van tijd tot tijd de deurkrukken, scharnieren, sloten en hefbomen door ze schoon te maken, bij te stellen en indien nodig te oliën. Verbeter de ventilatie in uw huis door ventilatieopeningen aan de buitenkant van het kozijn of raam aan te brengen.

U dient ervoor te zorgen dat er geen ongedierte, vuil en stof naar de openingen wordt getrokken en dat de openingen schoon blijven. Het is belangrijk om het glas schoon te houden, omdat dit een positieve invloed heeft op het uiterlijk en de duurzaamheid ervan. Houd er rekening mee dat als het glas niet vaak genoeg wordt gereinigd, bepaalde delen kunnen worden aangetast door luchtvervuiling.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1126

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Optimaliseer uw woning met nieuwe glaspanelen voor een duurzame toekomst
> Oplossingen voor beslagen beglazing aan de binnenzijde
> Hoe werkt hr glas