Optimaliseer uw woning met nieuwe glaspanelen voor een duurzame toekomst

Er zijn veel verschillende soorten beglazing op de markt. Lang geleden was het gebruikelijk om enkel glas in huizen te hebben. Bij het bouwen van een nieuwbouwwoning wordt meestal HR +++ glas gebruikt.

Leer hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken

Als er momenteel enkel glas in uw huis aanwezig is, zal de besparing bij elk ander type glas toenemen. Bij het gebruik van dubbel glas is de jaarlijkse besparing per vierkante meter 8,7 m3 gas. Als in plaats van dubbel glas er HR++ glas geplaatst wordt, is de jaarlijkse besparing per m2, 11,9 m3 gas.

Besparingen zijn mogelijk omdat enkel glas niet isoleert, maar alle andere soorten glas wel. U kunt vaak gebruikmaken van duurzaamheidssubsidies vanuit de overheid of gemeente om uw huis te verduurzamen. U kunt bij de gemeente of overheid informeren naar de beschikbare duurzaamheidssubsidies, zodat u niet alleen bespaart op energiekosten, maar ook op de aanschafkosten.

Hoeveel geld bent u kwijt aan het vervangen van glas?

Vaak wordt enkel glas vervangen door HR glas. De kosten van het vervangen van de beglazing kunnen variëren door verschillende factoren. Het is belangrijk om te beslissen of de kozijnen moeten worden aangepast voor de beglazing.

Wanneer de beglazing dikker is dan het bestaande glas, is de mogelijkheid groot dat er aanpassingen aan de kozijnen moeten worden gedaan en er daardoor extra kosten ontstaan. Zoals al eerder genoemd, zijn er ook vaak subsidies beschikbaar voor duurzaamheid. Dit kan de kosten verminderen en het vervangen van glas aantrekkelijker maken.

Met enkel glas in uw woning kunt u uw wooncomfort verbeteren met een upgrade naar dubbel glas. Het verlies van warmte in uw woning zal verminderen door de verbeterde isolatie. Dit leidt uiteindelijk tot minder energiekosten.

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1126

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Belangrijk om uw beglazing te onderhouden
> Oplossingen voor beslagen beglazing aan de binnenzijde
> Hoe werkt hr glas